I LOVE HENK

Ik moet iets bekennen. Al zou het kunnen dat het ‘geheim’ dat ik zo meteen ga openbaren niet bepaald een verrassing is, aangezien ik mijn guilty pleasure over het algemeen vrij slecht verborgen houd. Oke, daar gaat ‘ie. Ik hou van… NEDERLANDSTALIGE MUZIEK.

IK HOU VAN NEDERLANDSTALIGE MUZIEK

Daar. Ik heb het gezegd. En als we dan toch eerlijk zijn: op mijn afspeellijstje staan niet alleen ‘acceptabele’ Nederlandse zangers als Marco Borsato en Guus Meeuwis, maar vooral hits van heerlijk foute vrienden Vinzzent, Quincy en, mijn persoonlijke favoriet, Henk Dissel. Nu zou ik willen dat dit niet zo’n enorme openbaring hoefde te zijn, maar laten we wel wezen. Je wordt vandaag de dag als meisje geacht om bevallig housend in je mooiste festival outfit (lees: crop top en afgeknipt shortje) op elk festival dat ‘ertoe doet’ aanwezig te zijn. En dus waag ik eens in de zoveel tijd in het zomerseizoen een poging. Ik trek een festival setje aan (daar ben ik dan wel weer dol op) ga in de zon staan met een wijntje (ook hélemaal prima) en doe alsof ik Armin van Buuren het einde vind terwijl ik van binnen Henk en Marco probeer te channelen. Hoe vaak ik het ook probeer, ik hoor nog steeds het verschil niet tussen de nieuwste technohits en het geluid dat mijn telefoon maakt als ik geen bereik meer heb. Dus swing ik braaf een dagje mee, post extra veel foto’s op Facebook om de schijn op te houden ,maar sta als ik de keuze heb toch liever lallend in het bruin café. Voor het geval je het je nog afvraagt: Ja, ik ben dus ook DOL op carnaval. En dat is misschien niet heel hip van me. Maar het kan me lekker niets schelen.

Ter afsluiting: Jullie hebben me misschien op de Juul Facebook innig verstrengeld met een donkerharige jongeman op de foto voorbij zien komen. Dit is geen romantisch plaatje van mij en mijn lover, maar een opname van het moment dat ik ten langen leste mijn favoriete zanger Henk Dissel in een houdgreep wist te leggen. Om even aan te geven hoe ‘diep’ de liefde gaat. Vriendlief heeft me dit moment van zwakte inmiddels vergeven . Toch schat?

XoXo

 

M’n all time favourite… Een bom van Henk Dissel