15 minutes of… ?

Toegegeven, het is een tijdje geleden dat je een blog van onze kant hebt zien verschijnen. Ik denk dat ik me in de tussentijd heb laten meeslepen in het openen van een tweede winkel (gaat stiekem best veel tijd in zitten) en het volgen van de fanpage van Henk Dissel. Afgelopen maandag is er echter iets gebeurd waardoor het hoog tijd is de stilte te verbreken, en jullie allemaal op de hoogte te brengen van het volgende: IK WORD BEROEMD. Oké… Misschien niet direct beroemd. Feit is dat Peggy en ik hebben gefigureerd in, jawel, onze allereerste TV commercial! Het heuglijke nieuws kwam vorige week dat Juul was benaderd om als locatie te dienen voor het opnemen van een reclame voor reisorganisatie Husk, en daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. En toen kwam het. Kenden wij nog een paar dames die zouden willen figureren? GRAPJE ZEKER!

Om 12:30 op maandagmiddag werden we op de set (lees: de winkel) verwacht. Ik had mijn eigen rek op wieltjes met zorgvuldig samengestelde outfits bij me, een derde laagje foundation opgebracht en was me net aan het afvragen of het gigantische blonde haarstuk dat ik in had misschien toch te veel van het goede was, toen we aan de slag moesten. Beetje overrompeld was ik wel: waar was onze eigen trailer? Hoezo, ‘wat je aan hebt is prima’? En ik had nog steeds geen script gezien! Geen probleem. We zijn professionals. Na een laatste ademhalingsoefening (ben de figurant. Voel de figurant. Wees de figurant) waren we klaar voor onze rol als ‘winkelende dame nummer 1 en 2’. Drie takes later stonden we weer buiten. De eerste twee pogingen zijn afgekeurd (blijkbaar is het niet de bedoeling dat je steeds voor de hoofdrolspeelster gaat staan. En je eigen tekst verzinnen wordt ook niet gewaardeerd). En uiteindelijk werd de commercial nog een keer overnieuw gedaan, maar dan zónder figuranten. Heel vreemd.

Ben de figurant. Voel de figurant. Wees de figurant.

Anyway, het eindresultaat wordt in augustus uitgezonden, dus ben niet verbaasd als we vanaf die periode wat minder vaak in de winkel te vinden zijn. Ik verwacht dat de aanbiedingen voor grotere rollen vanaf die tijd binnen stromen, mijn pas aangenomen agent zegt dat die dingen heel snel kunnen gaan. Nu moet ik snel afsluiten, ik ga mijn ‘rode loper gezicht’ vast even oefenen in de spiegel. Bye bye!

XoXo Jessie