WAT IS VICTORIA’S SECRET?

Aangezien het nieuws de laatste weken bol stond van ’s werelds bekendste modeshow, heb ik doelbewuste pogingen gedaan om me te verdiepen in het fenomeen Victoria’s Secret. We kennen ze allemaal, de mooiste vrouwen van het universum die zich schaars gekleed en deinend op de muziek over de catwalk bewegen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om vier maanden na de bevalling met je sixpack over de plankier te schuifelen (ja Doutzen, ik heb het over jou). Nu klink ik misschien een beetje jaloers. En dat ben ik ook. Maar ik ga hier geen klaagzang afsteken over het onrealistische lichaamsbeeld dat deze modellen neer zetten voor de ‘normale mens’ bla bla bla. Want ons aller favoriete modellen werken hun getrainde lijfjes maandenlang in het zweet terwijl ik op de bank zit en de ene na de andere chocoladereep naar binnen duw. Maar dat betekent niet dat ik geen poging kan doen om dat te veranderen!

Nu klink ik misschien een beetje jaloers. En dat ben ik ook.

Met die (kerst)gedachte begeef ik me dicht bij de bron, en schaf het boek van Doutzen’s zus Rens Kroes aan. Boordevol super gemakkelijke , snelle en bovenal lekkere recepten voor eenieder die een gezonde levensstijl en (niet te vergeten) een strak lijf ambieert. Dat is althans wat mij wordt beloofd. En toegegeven, het boek leest lekker weg. De foto’s zien er gezellig uit, vooral die van de blokjesbuik van Rens spreekt me aan. Die wil ik ook wel. Bij nadere inspectie van de lijst met ingrediënten blijkt echter dat ik voor 95% van de recepten de natuurwinkel volledig leeg moet kopen. En tripjes naar de natuurwinkel zijn DUUR, kan ik je vertellen. Á la, op je gezondheid moet je niet bezuinigen. Het tweede obstakel dat ik tegenkom is tijd. Ik wil best gezonder eten. En ik wil best wat vaker naar de sportschool gaan. Ik wil zelfs wel (tijdelijk) afscheid nemen van chocolade. Maar vraag alsjeblieft niet OOK NOG van me dat ik ’s ochtends drie uur eerder de wekker zet om voorbereidingen te treffen voor een verantwoord ontbijt, lunch en avondeten. Welk normaal mens heeft nu tijd om anderhalf uur aan zijn ontbijt, drie kwartier aan zijn lunch en nog eens twee uur aan zijn avondeten te besteden? En aangezien ‘geld’ en ‘tijd’ naast ‘geen zin’ de belangrijkste redenen zijn dat ik het levenspatroon van de gezusters Kroes niet kan evenaren, kan ik alleen maar de volgende conclusie trekken. Het is misschien een pietsje gemakkelijker om Victoria’s Secret model te zijn als je je de hele dag bezig kan houden met je lijf en voeding. Het ligt dus niet aan mij! Feitelijk is het de schuld van Juul, door al dat werken heb ik geen tijd meer om mijn lijf in topmodellenvorm te trainen. Da’s nou jammer, ik heb het geprobeerd…