HET LEED DAT ZOMER HEET.

Oké, begrijp me niet verkeerd. Wij bij Juul zijn DOL op de zomer. Bij de eerste zonnestraal zit ik al met grote zonnebril en matching cocktail op het terras, liefst in mijn meest flatteuze cut offs en een koddig kort topje uit de nieuwste JUTT of JUUL collectie. En daar dient zich dan ook meteen het grote probleem aan: in mijn hoofd transformeer ik rond april of mei in een zongebruinde, perfect onthaarde en strakgetrainde zomerversie van mezelf. In de spiegel niet. laatst is op de facebook pagina van Juul een post te lezen met de tekst: waren mijn tanden maar net zo wit als mijn benen. Een post is nog nooit zo toepasselijk geweest, om van de winterkilo’s maar te zwijgen. In de zomer is het namelijk prima haalbaar om je tevreden te stellen met een frisse salade en calorie-arm seizoensfruit, maar aangezien ik me de hele winter lang vol heb gestopt met stamppot, ovenschotels en elke warme chocolademelk die binnen mijn vizier kwam is de term summerproof nog bepaald niet op mij van toepassing.

Ik ben niet de enige met dit probleem. Ongeveer 99% van de klanten (uitzonderingen met tussentijdse vakanties naar zonovergoten bestemmingen daargelaten) roept bij het uittrekken van de broek: ‘Niet naar mijn benen kijken!’. Niet dat ik daarvan zou schrikken, mijn benen reflecteren het zonlicht in zo’n mate dat je een zonnebril nodig hebt om me rechtstreeks aan te kijken.

Ach, misschien moet ik ook niet zo klagen. Braaf naar de sportschool, chipjes laten staan, zonnebankkuurtje en klaar is Kees. Toch? En tot die tijd dank ik god op mijn blote knietjes dat maxi jurken en rokken nog steeds heel erg in zijn. Niemand die het ziet!

XoXo Jessie